Utsikt - Reflektioner och skakningar

Utsikt - Reflektioner och skakningar

Utsikt

tankar, reflektioner och lite idéer

Löpning på Nationaldagen

TräningSkapad av Janne Holmbom 06 jun, 2012 14:28:08
[LINNEFORS 2012-06-06] Onsdagar är normalt ingen löpardag för mig. Jag schemalägger min löpning till tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar. Men idag på självaste nationaldagen var suget att komma ut så stort att jag trotsade mig själv.Spanjorskan och jag drog iväg och redan efter några steg kände jag att idag springer vi lite längre. En snabb koll med hyndan och hon nickade tydligt sitt ”Si” tillbaka. Vi har sedan tidigare hittat en runda som går på mycket grus, lite, lite knölig stig och en hel del skogsvägar. Perfekt med andra ord för både mina knän och för Spanjorskan som föredrar att springa okopplad. På tal om okopplad så hade vi närkontakt av högsta graden idag med ett rådjur. Självklart så var det Spanjorskan som först upptäckte viltet men lyckade trots stor iver att avhålla sig från att jaga efter. Rådjuret sprang parallellt med oss i kanske femtio meter och det var ett sådant ljuvligt sällsynt tillfälle där man för någon sekund känner att man är delaktig i något alldeles speciellt.

Ganska snart efter det så styrde vi stegen ut på förmodligen den bredaste grusvägen här ikring. Rena rama Autobahn som böljande, men hela tiden stigande leder oss upp till Bergtäckten vid Bleckenstad. Vägen letar sig fram i landskapet och man tänker att efter nästa krök är vi väl framme vid täckten. Men efter nästa krök läggs ett nytt böljande vägavsnitt ut framför oss. En bra sträcka är det dock som man måste springa ganska aktivt för att inte sacka i tempo.

Väl uppe på det stora täcktområdet, där de förövrigt körde asfaltsverket (tror jag) för fullt letade vi oss fram till anslutningsvägen och nu börjar en nedförslöpning (mer eller mindre) som pågår hela vägen hem till Linnefors. Vid kärret blev vi ifattkörda av ett gäng mountainbike-cyklister. Dags att koppla upp Spanjorskan som alltså inte jagar rådjur men som inte tackar nej till att springa ikapp med ett gäng snubbar iförda tights på gummihjul. Trodde väl att vi skulle få ihop en och en halv mil idag och det blev nästan det. GPS:en visade på 13,7 kilometer. Nöjd är jag och Spanjorskan också. När jag tar av henne kopplet vid grinden hemma säger hon på sin klingade hundspanska:
”Lo que estamos haciendo en el futuro” och jag nickar tillbaka bekräftande. Det är skönt med en lika taggad löparkompis.

  • Kommentarer(0)//blogg.linnefors.se/#post200