Utsikt - Reflektioner och skakningar

Utsikt - Reflektioner och skakningar

Utsikt

tankar, reflektioner och lite idéer

Nya fabler i ny bok av gammal vän

LitteraturSkapad av Janne Holmbom 09 jun, 2012 06:26:04

”Natten vred sakta sin himlakupa över marken och djuren. Zebrorna vilade tätt samman och sov lätt som flyktdjur gjort i alla tider. I apburen snusade ungarna fastklamrade vid mödrarnas bröst och i voljären svävade arorna i sina drömmar över dunkelgröna djungeldjup. Men alla sov inte. Det gamla lejonet vandrade längs staketet. Fram och åter, fram och åter. Utmed gallret hade jorden trampats hård som cement. Ett, två, tre, fyra… Han räknade och mätte stegen.”

...så börjar titelberättelsen i Karin Holmbom's nya bok "Lejonet och de tjugosjätte steget och andra fabler". En bok befolkad med djur och ting som t.ex. en kackerlacka om ingår ett ödesdigert avtal, en dinosaurie som försöker göra karriär i Hollywood, en svetsloppa som blir profet, myror som inte vill vara mainstream och mycket annat. Det finns mycket att upptäcka i den här originella samlingen fabler som främst vänder sig till en vuxen läsekrets. Dessutom saknar de alla, till skillnad från de klassiska fablerna, sensmoral. De handlar om våra livsvillkor och drömmar.

Ja, jag vet , jag är absolut part i målet, jävig och fördunklad av kärlek. Karin Holmbom är min hustru, min livskamrat och min vän. Men i det här fallet är hon framförallt i mina ögon en författare som är någonting spännande på spåren. Och jag har haft den stora förmånen att följa bokbygget på nära håll. Så nära, att många av bokens karaktärer ibland känts lika levande som de situationer Karin valt att placera dem i.

Jag har läst, läst om och läst igen och några av berättelserna kommer jag att läsa hela livet som det känns. Men jag avhåller mig nogsamt att recensera. Det överlåter jag till dig som väljer att läsa Lejonet och de tjugosjätte steget och andra fabler. Och jag hoppas du väljer det - att läsa.

Du kan läsa mer om boken här»

Du kan köpa den på här: http://www.bokus.com/bok/9789197979115/lejonet-och-det-tjugosjatte-steget-och-andra-fabler/

eller här:

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197979112


  • Kommentarer(0)//blogg.linnefors.se/#post202