Utsikt - Reflektioner och skakningar

Utsikt - Reflektioner och skakningar

Utsikt

tankar, reflektioner och lite idéer

Löpning - Trettondagsafton 2013

TräningSkapad av Janne Holmbom 05 jan, 2013 12:46:02

[LINNEFORS Trettondagsafton 2013] Det finns väder och så finns det soligt vinterväder. Idag var det soligt vinterväder. Trettondagsafton i konungariket Sverige 2013 och en dryg mils löparrunda i strålande sol. I det närmaste vindstilla och kvicksilvret kanske på minus ett, minus två i skuggan. Det är vi sådana tillfällen som jag inser att livet som det är, är fantastiskt och att jag är privilegierad som får njuta detta.

Efter en i det närmaste sömnlös natt var det skönt att snöra på sig löparskorna för att ge mig ut på en mils-runda och fysiskt försöka blåsa ur systemet. Trots att marken var rimfrostig valde jag att försöka springa dubbfritt idag. Det fungerade också. Det var bara i vissa skuggiga partier som halkan gjorde sig påmind, annars var underlaget strävt. Idag sprang jag utan min PT Spanjorskan. Hon är tyvärr lite bakskygg när vi springer asfalt och idag blev det asfalt för hela slanten. Sprang från Linnefors till Svartå vidare över Ljungby och vänster vid Ryckelsbykorset mot Granforsen. Tog av mot fjättmunna och så över Ekebykyrka igen på hemvägen. Det gör allt som alles 11 kilometer i bitvis ganska kuperad terräng. Jag gillar den rundan för den ger många möjligheter till att både ta in det granna naturscenariot och även flytta blicken inåt och tänka fram nya möjligheter både för det ena och det andra.

Bäst idag var dock när jag passerade Ljungby och de tre hästarna på kullen till vänster i stark siluett fundersamt betraktade mig där jag kom ångande fram. En härligt bild att ha med sig resten av rundan.

  • Kommentarer(0)//blogg.linnefors.se/#post216