Utsikt - Reflektioner och skakningar

Utsikt - Reflektioner och skakningar

Utsikt

tankar, reflektioner och lite idéer

Grevskapsloppet 2012

TräningSkapad av Janne Holmbom 08 jul, 2012 09:08:07
[Visingsö/Linnefors 2012-07-07] Dagen efter att en av färjorna med Brahe-namn åter fläskat in i kajen i hamnen i Gränna äntrade jag och ett stort gäng klädda i tights färjan för överfart till Visingsö och start i Grevskapsloppet. Den sträcka som jag anmält mig till var 10 km och bestod av två varv på en 5-kilometersrunda mitt uppe på ön (kanske man kan säga).

Jag gillar Visingsö. Eller rättare sagt jag gillar öar. Det blir alltid ett speciellt ljus på en plats som är omgiven av vatten. Egentligen skulle jag kanske ha tagit med mig penslar och färg istället för löpardojjor och ombyte. Men det får bli en annan gång. Det där ljuset på Visingsö påminner väldigt mycket om ljuset på Öland och det kanske inte är så konstigt. Visingsö är till sin struktur en liten miniatyr av Öland. Långsmalt med en längsgående nacke som skapar utsikt åt bägge håll.

Start och målplatsen var Folkhögskolan (som jag tror heter Brahe också). Det är i sig en ljuvlig plats. Jag har haft förmånen att föreläsa på platsen några gånger och bara läget ger inspiration. Okey inspirationen var på plats med andra ord. Nu var det dags för transpirationen. Det blev en kanondag, varmt nästan kvavt och absolut inte de 50 mm regn som regndoktorerna lovat eller hotat med.

Bansträckningen, som var ny för i år, var mycket behaglig. På något sätt kändes det som man sprang lätt utför hela tiden. Jag är nöjd med min insats men som alltid är jag lite för otrött när jag kommer i mål. Är helt enkelt lite för kass eller för feg för att våga ta ut mig mer.Men den stora behållningen är ändå alla trevliga människor man träffar framförallt före och efter loppet. Den här gången började det redan med en mycket trevlig buschaffis som körde skytteln mellan hamnen och startplatsen. Hans trevliga och öppna sätt satte nivån för hela arrangemanget. Sedan pratade jag mycket med en dörrtillverkare i 60-års åldern. Ett sportfenomen som egentligen föredrog cykel men som valsade runt milen på dryga 40 minuter (!!!). På färjan hem pratade jag med två unga elitlöpare som egentligen hade fått sin löpardag ruinerad pga av en funktionär från den gamla skolan hade visat fel väg. Men de var inte allt för nerslagna över det utan såg dagen som ett träningspass. Härlig inställning.

Jag tycker att Grevskapsloppet är en höjdartävling. Bara den nya organisationen får jobba ihop lite mer och man lägger lite mer kraft på hemsidan så kommer det här bli ännu bättre. Jag räknar med att komma tillbaka och då hoppas jag att ska ta ut mig helt.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.