Utsikt - Reflektioner och skakningar

Utsikt - Reflektioner och skakningar

Utsikt

tankar, reflektioner och lite idéer

Tegenfalks tvåa

LitteraturSkapad av Janne Holmbom 12 aug, 2012 18:15:05

Jag har precis läst ut Stefan Tegenfalks roman Nirvanaprojektet. Det är den andra boken i trilogin om Walter och Jonna vid Polisen i Stockholm.


"Hjärnan bakom flera brutala mord tycks ha försvunnit från jordens yta och i månader står utredningen och stampar. Kriminalkommissarie Walter Gröhn letar förgäves efter öppningar när ett gisslandrama plötsligt leder jakten i en oväntad riktning. Allt pekar på att gärningsmannen hålls fången, men av vem? Och varför? Samtidigt uppstår misstankar om en läcka i utredningen. Någon inom polishusets väggar verkar göra allt för att förhindra att mördaren hittas. En specialgrupp tillsätts och återigen jobbar Walter och Jonna de Brugge sida vid sida, mot en fiende som hela tiden tycks vara steget före. Frågorna blir allt fler och svaren de hittar allt mer skrämmande. Snart står det klart att morden bara utgör toppen av ett isberg."

Jag gillar Tegenfalks stil. Ett mycket bra språk. Men framför allt - han har förmågan att berätta en spännande historia. Extra roligt är det också eftersom han är egenutgiven i en knivskarp bransch, svenska deckare.

Läs den, men börja gärna med hans första titel i trilogin, Vredens tid. Du kommer inte bli besviken.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.