Utsikt - Reflektioner och skakningar

Utsikt - Reflektioner och skakningar

Utsikt

tankar, reflektioner och lite idéer

Privilegierad Löpning

TräningSkapad av Janne Holmbom 01 dec, 2012 12:58:55

[LINNEFORS 2012-12-01] En underskön löparrunda, modell längre, dessutom i nysnö. På det sättet började min decemberlöpning i år. Fyra, fem minusgrader i luften en sol som skiner från en bitvis klarblå himmel och ett lätt snöfall som budar om att här kommer det att komma mera och rikligare utgjorde inramningen för dagens löparrunda.

Spanjorskan valde bort mig idag till förmån för promenad med gammhunden Jansson och ständige kompisen Lukas, morsans kräftbete till hund som är en riktigt fighter som trots en ryggskada som påverkat hans ena bakben far omkring som ett strävhårigt yrväder. Men det är klart är man terrier så är man. Spanjorskan valde umgänge i det gänget istället för att hänga på mig idag och det får man givetvis förstå.

Förövrigt så sjunger nog gammhunden Jansson på sista refrängen. Han ar förvisso alltid haft lite av selektiv hörsel men frågan är om han inte nu är mer eller mindre helt döv. Lägg där till att bakdelen inte riktigt hänger med och artrosen i frambenen är tydlig. Ett svårt beslut stundar för matte och mig.

Dagens solo-runda var dock helt underbar. Jag snörade på mig de där Icebugskorna och helt plötsligt finns det inget som heter halt väglag. Ett suveränt grepp gör att man slipper fokusera på att inte halka. Tankarna drar istället snabbt iväg med en och löpningen går (springer) som en dans. Dock får man vara lite försiktig med farten på skogs- och körvägar för underlaget under snön döljer både knöglor, stenar, gropar och en och annan vattenpöl täckt med snö men inte helt igenfrusen. Totalt blev det lite drygt 13 km idag och jag tänkte tanken, som jag allt mer ofta tänker att vilken oerhörd privilegierium att kunna bara kliva ut genom dörren där hemma och plöja iväg på en runda. Tacksamhet är en skön känsla.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.